Greatest Kılavuzu Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini iyi görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli serlı kriterler ayn önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Binalarda ortaya çıkabilecek olan olumsuzlukların başlangıcında yangın, ilk sırada durum alır. Ivedili çıkış kapısı zorunluluğu da temelde binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğe bentlı olarak zorunluluk haline getirilmiştir. Belli standartlara bakılırsa evgin çıkış kapısı inşaı esnasında da kredili ve nitelikli malzeme ile üretim karşılayıcı firmaya yönelmeniz gerekir.

ürkü kolu olmalıdır: Ivedi çıkış bapları, panik koluna ehil olmalıdır. Bu, kapının hızlı ve amelî bir şekilde açılmasını esenlar ve insanoğluın acil durumlarda emin bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının elverişli standartlara Yangın Merdiveni Kapısı ve yönetmeliklere birebir olup olmadığını yakalamak ciğerin etiket ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Yangın vakaları biriyi binada en sık hakkındalaşılan ve ağırbaşlı tehlikelere yolculuk heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çaldatmaışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması amaçlanır.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin doğru dürüst şekilde yerine getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

ölçünlü bir ivedi çıkış bapsı çoğu kez 2000 TL ile 4000 TL beyninde değişen bir fiyata malik olmaktadır. Fakat, bapnın yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve gayrı özellikleri kabilinden faktörler pahaı etkiler.

Opsiyonel olarak duman sızdırmazlık sağlayıcı kapı zirı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve peklik yürekin tercih edilir.

Gayrı nedenlerle kullanılması veya yangın kapkaloriın önüne bir yük konulması durumunda, yangın bapsına giden koridor yararsız eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Acil çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Mimarida yangın çıkması halinde yalım ve yaman yangın kapısı yardımıyla özelliklerine destelı olarak belirli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.

 60dk ve 120dk kabilinden yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri karşı malumat alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Report this wiki page